ALUEDÉNY (tisztítás) - 25
ÁNIZS (fűszerezésre) - 30
ARTICSÓKA (elkészítés) - 47
ASZTALTERÍTÉS (szabályok) - 52
BAB (főzés) - 58
BABÉRLEVÉL (fűszerezés) - 62
BANÁN (tárolás) - 65
BAROMFI (elkészítés) - 67
BAZSALIKOM (ízesítés) - 71
BEFŐTTES ÜVEG (előkészítés) - 74
BEFŐZÉS (fortélyok) - 75
BIMBÓSKEL (elkészítés) - 83
BIRKAHÚS (elkészítés) - 85
BIRS (feldolgozás) - 86
BOGRÁCS (előkészítés) - 90
BOR (felszolgálás) - 92
BORJÚHÚS (sütés) - 93
BORÓKA (ízesítésre) - 95
BORS (fűszerezésre) - 99
BORSFŰ (ízesítésre) - 100
BROKKOLI (elkészítés) - 107
BUNDÁZÁS (praktikák) - 110
BURGONYA (főzés) - 111
BURGONYA (sütés) - 112
CÉKLA (főzés) - 117
CELOFÁN (befőzéshez) -120
CITROM (szeletelés) - 131
CITROM (tartósítás) - 132
CITROMHÉJ (tartósítás) - 134
CSALÁN (étkezésre) - 141
CS.KUKORICA (főzés) - 148
CSIGA (elkészítés) - 157
CSIPKEBOGYÓ (tea) - 161
CSOKOLÁDÉ (étkezésre) - 163
DAGASZTÁS (fortélyok) - 171
DARÁLT HÚS (készítés) - 173
DIÓBÉL (hámozás) - 179
DISZNÓSÜLT (készítés) - 181
DUGÓHÚZÁS (fogások) - 187
ECET (étkezéshez) - 189
EDÉNYEK (ételkészítés) - 192
ÉDESÍTÉS (fortélyok) - 193
ÉDESKÖMÉNY (ízesítésre) - 194
EGRES (elkészítése) - 200
ÉLESZTŐ (frissentartás) - 205
ÉTEL (sótalanítás) - 213
ÉTEL (melegítés) - 214
ÉTOLAJ (sütéshez) - 216
EVŐESZKÖZÖK (tisztítás) - 218
FÁCÁN (feldolgozás) - 223
FAEDÉNYEK (ápolása) - 227
FAGYASZTÁS (otthon) - 231
FAGYLALT (tálalás) - 233
FAHÉJ (ízesítésre) - 237
FASÍROZOTT (készítés) - 246
FEJES SALÁTA (elkészítése) - 252
FEKETE ÁFONYA (étkezésre) - 256
FEKETEKÁVÉ (főzés) - 257
FELVÁGOTT (tárolás) - 259
FOKHAGYMA (fűszerezésre) - 281
FŐZÉS (fortélyok) - 289
FŰSZER (tárolás) - 299
FŰSZEREZÉS (fortélyok) - 300
GALUSKA (készítés) - 305
GESZTENYE (hámozás) - 310
GOMBA (ellenőrzés) - 320
GOMBA (elkészítése) - 321
GOMBA (tárolás) - 322
GOMBOC (főzés) - 324
GÖRÖGDINNYE (vásárlás) - 325
GTILLEZÉS (fortélyok) - 327
GYÖMBÉR (ízesítésre) - 350
GYÜMÖLCS (frissentartás) - 354
HABARÁS (fortélyok) - 359
HABVERÉS (tejszín) - 360
HABVERÉS (tojás) - 361
HAGYMA (metélés) - 362
HAGYMA (pirítás) - 363
HAL (frissen) - 368
HAL (tisztítás) - 369
HALSZAG (eltávolítás) - 370
HIRTELENSÜLT (készítés) - 390
HURKA (sütés) - 394
HÚS (előkészítés) - 395
HÚS (párolás) - 396
HÚS (spékelés) - 397
HÚSVÁGÓDESZKA (tisztítás) - 399
HÚSVÁSÁRLÁS - 400
HÜVELYESEK (főzés) - 404
ITALKÍNÁLÁS (etikett) - 416
ÍZESÍTÉS (praktikák) - 418
JÉGKOCKA (készítés) - 429
JOGHURT (házilag) - 431
KACSASÜLT (ropogósan) - 433
KAGYLÓ (tisztítás) - 434
KAKUKKFŰ (fűszerezésre) - 438
KAMILLATEA (készítés) - 442
KAPOR (fűszerezésre) - 446
KAPRIBOGYÓ (fűszerezésre) - 449
KÁVÉ (fogyasztás) - 456
KÁVÉFŐZŐ (karbantartás) - 459
KELKÁPOSZTA (főzés) - 462
KENYÉR (frissítés) - 468
KENYÉR (tárolás) - 469
KONZERV (ellenőrzés) - 492
KORIANDER (fűszerezésre) - 498
KOVÁSZ (készítés) - 502
KUKTA (főzésre) - 520
LESTYÁN (fűszerezésre) - 543
LISZT (tárolás) - 552
MAJORANNA (fűszerezésre) - 565
MALACHÚS (sütés) - 566
MANDULA (hámozása) - 568